Plavání - Elhenické se povedly sprinty, získala čtyři perníkové medaile

Čtvrtým kolem o víkendu pokračoval Český pohár v plavání. Do pardubického Aquacentra dorazila kompletní česká špička včetně trutnovské reprezentantky Martiny Elhenické. Barvy TJ Loko FM Servis ale také ještě hájily Kateřina Holubová, Klára Šimánová a Michaela Kosinková.
plavani-11-2015 mTrutnovské plavkyně zanechaly stopu v osmi finálových závodech, v šesti z nich startovala Martina Elhenická. Jedenadvacetiletá účastnice červencového mistrovství světa v Kazani dokázala vyhrát patnáctistovku, když v Pardubicích překonala svůj rekord závodu. Časem 17:18,06 ale zaostala o půl minuty za svým osobákem, jímž se kvalifikovala na šampionát.

„Od Pardubic jsem nemohla čekat nějaké skvělé výsledky, jeli jsme tam po hodně náročném týdnu. Ale čekala jsem trochu lepší časy. Na mých hlavních tratích jsem zůstala celkem daleko za osobáky, 800 a 1500 kraul mi hodně nevyšly," řekla Martina. Na osmistovce si přesto dohmátla pro druhé místo a na stupně vítězů si došla ještě pro dvě třetí místa za 100 a 400 kraul.

A právě stometrový nedělní sprint, který byl vypsaný jako hlavní závod O primátorskou cenu města Pardubic, udělal trutnovské plavkyni velkou radost. Zaplavala si v něm osobní maximum - 58,73. Byl to druhý osobák víkendu, ten první předvedla už v sobotu na kraulové padesátce - 27,32.

„Ty sprinty se mi nečekaně povedly," usmívala se závodnice, která od pořadatelů za čtyři umístění na „bedně" dostala čtyři perníkové medaile. „Už skoro nejsou. Dvě jsem dala babičce a dědovi, když mi přišli fandit, a jednu jsem snědla," prozradila, jak naložila se sladkou odměnou.

plavani-12-2015 m

Z dalších trutnovských plavkyň se do finálových závodů probojovaly ještě Kateřina Holubová a Klára Šimánová. Obě závodnice se sešly na startu polohového závodu na 400 metrů, v cíli byla Klára sedmá a Katka osmá. Klára ještě potvrdila své motýlkářské kvality pátým místem na dvoustovce a Katka dohmátla osmá na 400 kraul.

Další kolo Českého poháru se uskuteční příští víkend v Praze. Martina Elhenická už dopředu ví, že tam poplave jen závod na 1500 metrů, protože už se bude soustředit na další týden a svou účast na mítinku v Barceloně.


Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965