Martina Elhenická získala tři tituly, plavkyně přivezly z mistrovství deset medailí

  
Trutnov - Jeden z nejpovedenějších zimních šampionátů, co se týká výsledků i výkonů, mají za sebou plavkyně TJ Loko FM Servis. Na Zimním mistrovství České republiky v Plzni, kde se závodilo minulý týden od čtvrtka do neděle, se dokázaly desetkrát prosadit na stupně vítězů. Tři tituly vybojovala Martina Elhenická.
plavani201425 m

„Bylo to dobré, ale mohlo to být lepší," okomentovala stručně jedenadvacetiletá reprezentantka svou účast na šampionátu. Martina vyhrála patnáctistovku v novém osobním rekordu (16:26,71), osmistovku a 400 metrů polohovku. K tomu ještě přidala stříbro na kraulové čtyřstovce ve skvělém čase a dalším osobáku (4:12,44). „Asi o dvě a půl vteřiny. S tímhle závodem jsem byla nejvíc spokojená," prozradila plavkyně, která si vylepšila maximum i na poloviční distanci (2:00,37).

Kromě individuálních medailí získala se svými oddílovými kolegyněmi ještě dva cenné kovy ve štafetách. Kvarteto Elhenická, Pechancová, Holubová a Šimánová dohmátlo dvakrát stříbrné za ostravskými plavkyněmi na 4 x 200 kraul a 4 x 100 kraul.

plavani201426 m

Další medailové úspěchy trutnovským barvám přinesla Aneta Pechancová, která obsadila druhé místo na 100 motýlek a třetí byla na padesátkách kraul a znak.  „Pro mě dopadla republika absolutně nad očekávání. Tři medaile individuální plus dvě štafetové jsou skvělé. Konkurence byla jednoznačně nejvyšší, co pamatuju, takže o to víc je tento úspěch cennější," uvedla dvaadvacetiletá Trutnovačka, která plavala na šampionátu letošní nejlepší časy a na 100 motýlek a 200 kraul dokonce v osobních rekordech. „Jsem moc spokojená."

plavani201427 m

Trutnovskou medailovou sbírku rozšířila ještě o dorostenecký bronz z patnáctistovky Kateřina Holubová. „Bylo to velmi úspěšné mistrovství. Holky obsadily ještě několik čtvrtých míst a dalších velmi dobrých umístění mezi nejlepšími," poznamenal trenér Tomáš Břeň.

plavani201428 m

Plavci nyní dostali tréninkové volno. Ti mladší se ale sejdou již 29. prosince, starší se vrátí do bazénu 3. ledna. Prvním závodem v novém roce bude úvodní kolo ligové soutěže družstev, jehož krajská část se poplave v Trutnově.

Pro Anetu Pechancovou a Martinu Elhenickou bude pro nadcházející sezonu na dlouhém bazénu cíl pokusit se probojovat na univerziádu, která je v červenci v korejském Gwangju, a mistrovství světa, jež bude na přelomu července a srpna hostit ruská Kazaň. V širší nominaci na červnové Evropské juniorské hry v ázerbajdžánském Baku je Klára Šimánová.


Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965