Na plaveckém poháru to cinkalo zásluhou Martiny Elhenické

Trutnov - Třetí díl z letošního Českého poháru hostilo o víkendu pardubické Aquacentrum. Trutnovský oddíl TJ Loko FM Servis reprezentovalo sedm závodnic. Nejvýrazněji se prosadila Martina Elhenická, která se postarala o všechna umístění na stupních vítězů. V nabité konkurenci třikrát doplavala druhá a jednou dohmátla třetí.
plavani-2014-010 m

 

„Vystoupení Martiny bylo vynikající jak z hlediska umístění, tak z hlediska dosažených časů. Byly tam nejlepší výkony sezony i osobní rekordy," chválil dvacetiletou svěřenkyni trenér Pavel Pokorný. Nejlepší výkony podala čerstvá maturantka v sobotu na kraulové osmistovce (9:07,97) a v nedělním polohovém závodě na 400 metrů (4:59,40).

Finálová umístění

sobota
200 motýlek: 6. Šimánová
200 polohovka: 2. Elhenická
800 polohovka: 2. Elhenická, 5. Suková, 6. Holubová

neděle
400 polohovka: 2. Elhenická, 5. Suková
400 kraul: 3. Elhenická

Výborně také jela v padesátimetrovém bazénu Klára Šimánová. Čtrnáctiletá závodnice se opět na dvousetmetrové trati motýlkem dostala do finále, a to v Pardubicích byla dokonce o trošku větší konkurence než na předchozích pohárových závodech. „I ostatní starty plavala na hranici osobáků," přiblížil trenér Pokorný.

Příliš spokojený naopak trutnovský kouč nebyl s vystoupení Báry Sukové, Katky Holubové a Aleny Füllsackové. „Závody jim úplně tak nevyšly," poznamenal. V družstvu měl také ještě dva benjamínky - Michaelu Kosinkovou a Romanu Lankašovou. „Zejména Míša se toho zhostila velice dobře a plavala všechno v osobácích," řekl Pokorný a dodal, že je vidět, že poctivá práce, kterou v oddíle dělají, se začíná vyplácet.

Tento víkend se v trutnovském krytém bazénu uskuteční kvalifikační závody na mistrovství republiky žactva. Pro 12ti až 14tileté plavce je to zároveň jediná možnost jak se kvalifikovat na tento šampionát, který se bude konat druhý červnový týden. „Přihlášeno je 208 závodníků," prozradil Pavel Pokorný. Vrchol pro dorostenecké kategorie nastane o týden později, zatímco mistrovství dospělých se uskuteční až v polovině července. Mezitím je příští víkend na programu ještě čtvrté kolo Českého poháru v Praze.


Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965