Rychlé Brno. Tři osobáky Elhenické, Pechancová se přiblížila k A-limitu

Trutnov - Zatímco před třemi týdny v Jihlavě to trutnovským plavkyním úplně nesedlo, víkendový Český pohár v Brně přinesl velmi rychlé časy. Martina Elhenická si vytvořila na kraulových tratích tři nové osobní rekordy na 200, 400 a 800 metrů. Aneta Pechancová ukázala svou kvalitu na polohové stovce, kde se na tři desetiny přiblížila A-limitu pro mistrovství Evropy v dánském Herningu. Obě závodnice Loko již ale účast na šampionátu mají dávno zajištěnou.

plavani-2013-29 m

Plavecký mítink v Brně je nejprestižnějším podnikem v seriálu Českého poháru, co se týká prostředí, atmosféry i konkurence, a proto se tam chce každý vytáhnout. „Ani jsem nečekala, že mi to takhle půjde po té bídě v Jihlavě," usmála se Martina Elhenická. „Pravda. Jihlava se příliš nevydařila, ale na holky tam asi ještě dolehla únava z vydařených závodů v Plzni, po které jsme hned začali dost pracovat, takže jsme to jeli z plného tréninku. Nicméně výkony to byly stále slušné," vrátil se ještě trenér Pavel Pokorný k poháru na Vysočině.

Očekávání pod Krkonošemi jsou ale větší a brněnské závody byly v tomhle směru daleko úspěšnější. „Tři dobré starty, tři nejlepší časy sezony, z toho potvrzený a vylepšený limit na mistrovství Evropy. Jsem spokojená," hlásila Aneta Pechancová, která ve finále polohové stovky obsadila časem 1:02,45 druhé místo za Slovenkou Katarinou Listopadovou z Banské Bystrice.

Velký pohár za druhé místo v hlavním závodě Grand Prix Brna na 200 metrů kraul si přivezla domů Martina Elhenická. Prohrála jen s Barborou Závadovou a výkonem 2:00,93 si skoro o dvě vteřiny vylepšila svoje maximum. „To bylo hodně nečekané," poznamenala plavkyně, která na začátku sezony v Trutnově plavala tuto disciplínu za 2:04,25. Ještě výraznější zlepšení pak přišlo na osmistovce, i když tam, jak se Martina přiznala, doufala, že si osobák udělá. „Ale ne o pět vteřin," zaskočil ji čas 8:42,76. Vítězství v závodě jí však o šest desetin vyfoukla Polka Kilijańska. Třetí osobní a zároveň krajský rekord v kraulu vytvořila na čtyřistametrové distanci - 4:16,59. Byl z toho bronz za Kilijańskou a Závadovou. „Vynikající vystoupení," chválil svou svěřenkyni trenér Pokorný.

V jihomoravské metropoli nechyběli ani tři dorostenecké plavkyně Barbora Suková, Kateřina Holubová a Alena Füllsacková. „Stejně jako v Jihlavě to byly spíše průměrné výkony. Jeden dva skvělé, ostatní v útlumu. S holkami jsme ale udělaly hodně práce a vše směřujeme až k mistrovství republiky," upozornil trenér Pavel Pokorný.

Zimní šampionát už je za dveřmi, příští víkend ho bude hostit bazén v Plzni. „Vracíme se na místo činu a doufejme, že to pro nás bude minimálně stejně tak úspěšné jako Plzeňské sprinty," uvedl trutnovský kouč a připomněl skvělý vstup do sezony, kterou Aneta Pechancová a Martina Elhenická zahájily rovnou postupem na mistrovství Evropy. „Cíle jsou jasné, musí se tam plavat ještě rychleji. Chtěla bych obhájit alespoň jeden titul, splnit A-limit na Evropu a v doplňkových startech zaplavat nejrychlejší časy sezony," uzavřela Aneta Pechancová.

 

Zdroj: logo Trutnovinky


Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965