Klapne to, věří plavkyně Elhenická, že zopakuje účast na Mistrovství Evropy

Trutnov - Plavcům začala sezona. Jejím podzimním vrcholem bude mistrovství Evropy v dánském Herningu, kam se chce probojovat i Martina Elhenická.

Na nedávné Velké ceně města Trutnova posbírala z domácích závodníků nejvíce medailí - sedm stříbrných a jednu bronzovou. V každém svém startu. Martina Elhenická, která minulý týden oslavila dvacáté narozeniny, vplula do nové sezony jako po másle. „Na první závody to byly dobré výkony," hlásila spokojeně. Nejhodnotnější vystoupení předvedla na 200 polohovce. „Byla slušná, i když vím, že jsem ji nejela naplno."

plavani-2013-31 m.jpg

Stlačit čas pod hranici limitu opravňující účasti na prosincovém evropském šampionátu se však bude pokoušet na dvojnásobné trati, kde se vystřídají všechny plavecké styly. „Doufám, že to klapne. Vzhledem k tomu, že ten limit je jen o pár desetin rychlejší než loni, docela s tím počítám," řekla bez rozpaků o útoku na hranici času okolo 4:47. Loni ho překonala o tři vteřiny. „Jestli to nedopadne, tak budu hodně naštvaná," přiznala.

Letošní maturantka oplývá sebevědomím, protože na tréninku plave rychleji než před rokem. „Trenéři jsou spokojení. Jezdím nejrychlejší časy, co jsem kdy jezdila," poukázala na dobrou připravenost z léta. Co v přípravě změnila? „Ani nevím, prostě to najednou jde samo. I když je pravda, že jsem letos i výjimečně běhala a docela mi to šlo," smála se sportovkyně, která právě běhání nemá vůbec ráda.

plavani-2013-32 m.jpg

Jak na tom opravdu je, se může ukázat už tento víkend na závodech v Plzni, kde si poprvé zaplave „ostrou" polohovou čtyřstovku a kraulovou osmistovku. „Pak už budeme vše směřovat ke splnění evropského limitu." Většina plavců bude o účast na šampionátu bojovat na Velké ceně Brna (16. 11.) a Zimním MČR (28. 11.), které je dva týdny před odjezdem do Herningu. „Radši bych to měla v kapse už dřív," ušklíbla se Martina.

Letošní sezona by podle ní mohla být alespoň minimálně dobrá jako ta v minulém roce, kdy se poprvé kvalifikovala na seniorské mistrovství Evropy.

Jakou sezonu očekávají další trutnovské reprezentantky?

Aneta Pechancová:

plavani-2013-33 m.jpg
Cíle na letošní sezonu jsou asi jasné - přivézt zlato z mistrovství Evropy. Ne, dělám si srandu. Jednoznačně chci obhájit pozice v českém plaveckém žebříčku, a to jak v průběhu sezony na Českém poháru, tak především na konci listopadu na mistrovství republiky. A samozřejmě tím splnit alespoň jeden limit na zmiňované mistrovství Evropy v Dánsku, kde bych se znovu chtěla pokusit minimálně o semifinále v individuálním startu.

Kateřina Holubová:

plavani-2013-34 m.jpg
V letošní sezoně se budeme společně s Barčou Sukovou snažit plnit limity na mistrovství Evropy juniorů. Především se zaměříme na 400 polohovku. K limitu mi chybí ještě dost, ale udělám proto všechno, abych se k němu co nejvíc přiblížila. Dále bude vrchol sezony samozřejmě mistrovství republiky, kde doufám, dosáhnu na nějakou z medailí. Bude to velmi náročná sezona a bude stát hodně poctivé práce.

Barbora Suková:

plavani-2013 m.jpg
Myslím si, že tato sezona by mohla být dobrá. Už podle toho, jak jsem plavala tento víkend. Příprava byla těžká, dlouhá a zatím je vidět, že něco dala. Konečně začínají závody a nebude to furt jen trénování. Chci se ještě víc posunout. Soustředit se budeme na 400 polohovku, kde ji chci zajet hluboko pod pět minut, abych si pak mohla na jaře víc věřit, až budu bojovat o limit na mistrovství Evropy juniorů. O to víc jsem ráda, že si mi povedla dvoustovka na domácí Velké ceně.

 

Zdroj: logo Trutnovinky


Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965