Ve vodě i na suchu. V plaveckém oddíle Lokomotivy se začalo trénovat

Trutnov - Prvními tréninkovými dávkami na koupališti začala tento týden letní příprava plavcům z trutnovského oddílu. Nabírat fyzickou kondici budou první čtyři týdny v domácích podmínkách. „Příprava v srpnu by měla být zaměřená hlavně na obnovení fyzičky a její aerobní rozvoj. Postupně se budou zvyšovat jak dávky, tak frekvence tréninků," poznamenal trutnovský trenér Pavel Pokorný.

Tento týden plánuje se svými svěřenci z A-družstva naplavat 30 km, na konci srpna by položka uražených kilometrů ve vodě měla obsahovat číslo 250.

Od příštího týdne najedou Aneta Pechancová, Martina Elhenická a další na dvoufázové tréninky, jejichž součástí bude i suchá příprava v přilehlém okolí koupaliště. „Běh, in-liny, kruhový trénink, posilování vlastní vahou i s lehkými činkami, švihadla, medicinbaly," vyjmenoval trenér Pokorný, co plavce čeká mimo vodu. „Strašně se těším. Budu se tam plácat jako vorvaň. Až půjdeme běhat, tak umřu. Já prostě tyhle začátky strašně miluju," smála se Martina Elhenická před úvodním tréninkem. „Bylo to dlouhý," dodala, když vylezla po dvou hodinách z vody.

Poslední týden v srpnu se pak výběr dvanácti plavců vypraví na soustředění do italského letoviska San Benedetto del Tronto, kde úvodní blok přípravy vyvrcholí čtyřfázovým tréninkovým drilem. Hlavním cílem sezony v krátkém bazénu bude pro nejlepší závodníky Lokomotivy boj o účast na mistrovství Evropy v dánském Herningu a republikový šampionát v Plzni.

Zdroj: logo Trutnovinky


Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965