Úspěšné plavecké šampionáty pro trutnovské žáky

Trutnov - Ve čtyřech městech se uskutečnila v závěru sezony žákovská mistrovství a poháry České republiky. Hostitelem staršího žactva byly České Budějovice, Kopřivnice přivítala mladší žáky. Nový bazén Aquasvět v Chomutově měl premiéru při jedenáctiletých účastnících a do západočeských Domažlic se opět vydaly desetiletí plavci.

Na tyto vrcholy plavecké sezony se podařilo kvalifikovat hned čtyřiadvaceti plavcům trutnovské Lokomotivy, kteří dovezli třináct medailí.

Největší úspěch zaznamenala Romana Lankašová v Kopřivnici, když vybojovala dvě stříbrné medaile v polohových závodech na 100 a 400 metrů, přidala bronz na 200m znak, „bramboru" na 200 m polohovce a ještě dvě šestá místa. Bodované umístění zaznamenal ještě Lukáš Dvořák osmým místem na 200 m motýlek.

plavani-2013-13 m

V Českých Budějovicích potvrdili svoji příslušnost k širší české špičce Eliška Svobodová, která splnila limit do SCM osmým místem na 400 m polohově, sedmá doplavala na 200 m motýlek a desátá na 200 znak. Michaela Kosinková dohmátla nejlépe osmá na prsařské dvoustovce a desátá na 800 m VZ. Těsně za desítkou doplaval ve svých startech David Šrůtek.

V novém chomutovském Aquaparku, jehož součástí je i osmidráhová pětadvacítka, bojovali o tituly nejlepší jedenáctiletí trutnovští reprezentanti. V chlapecké kategorii držel trutnovský prapor nejvýše Matyáš Nývlt, který si vedl skvěle, a přes značnou úvodní nervozitu ze svých šesti startů vylovil dvě zlaté medaile na 100 a 200 m prsa a dvě stříbrné medaile za 800 m VZ a 200 m polohově. Radost trenérům udělali i další plavci. Karolína Šolínová dohmátla pětkrát v nejlepší desítce a jejím nejlepšími umístěními byly „brambora" na 100 m motýlek a páté místo na poloviční trati. Do elitní desítky nakoukli také Šimon Hlavsa, Tobiáš Pražák i Toník Lahučký. Chlapci vybojovali v obou štafetách hezká pátá místa.

plavani-2013-14 m

V Domažlicích měli desetiletí plavci možnost poprvé zažít neopakovatelnou atmosféru nejprestižnější plavecké soutěže jejich věkové kategorie. Při neúčasti dvou nemocných závodnic se trutnovským barvám podařil husarský kousek, snad poprvé v historii oddílu. Všem osmi plavcům po závodech na krku visela medaile. Z chlapců si nejlépe vedl Filip Vlček, který vybojoval jednu stříbrnou a jednu bronzovou medaili na tratích 50 m prsa a znak a další umístění okolo pátého místa. Z dívek všechny doslova šokovala Lucie Kraková, která k umístěním v desítce přidala nečekaný bronz na 400 m VZ. Mezi deseti nejlepšími se umístila Adéla Svobodová, která dvakrát získala krásné, leč nepopulární čtvrté místo, dále Adéla Barvínková a Karolína Malíková. Domů do Trutnova si nakonec přivezli medaili všichni desetiletí, protože dokázali zabojovat a v napínavých a oblíbených závodech štafet vybojovala děvčata dvakrát bronz na 4x50 m VZ i 4x50 m PZ. Chlapci ve složení Filip Vlček, Tomáš Haufer, Jakub a Kryštof Páslerovi přidali ještě bronzové umístění na 4x50 m VZ.

plavani-2013-15 m

Všem žákům TJ Loko FM Servis Trutnov patří poděkování za vzornou reprezentaci svého oddílu a města Trutnova a to nejen na těchto závodech, ale i za všechny úspěchy v celé plavecké sezoně.

Zdroj: logo Trutnovinky


Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965