PLAVECKÉ ŠAMPIONÁTY: Dorostenecký se šesti medailemi. Jak dopadne seniorský?

Trutnov - Na vrcholné závody letní domácí plavecké sezony v těchto dnech vyrážejí závodnice TJ Loko FM Servis Trutnov. Dorostenky už mají svůj šampionát v Plzni za sebou. Kateřina Holubová získala tři stříbrné medaile a Barbora Suková tři bronzové.

„Myslím, že výsledky předčily očekávání," povídal trenér Pavel Pokorný, který před mistrovstvím považoval za úspěch finálová umístění a ve skrytu duše si přál, aby jeho svěřenkyně získaly aspoň jednu „placku". Že to bude tak dobré, nepředpokládal. „Holky navíc plavaly ve výborných výkonech a osobních rekordech," pokračoval v kladném hodnocení mistrovství, kde trutnovská děvčata svým věkem spadala do mladšího ročníku 1998.

plavani-2013-10 m

Kateřina Holubová dohmátla na druhých místech v kraulových disciplínách na 400, 800 a 1500 metrů. Cestu za titulem jí třikrát překazila Alena Benešová. „Je sice stejný ročník jako Katka, ale momentálně je to nejlepší vytrvalkyně v republice v ženách. Úspěch byl, že s ní Katka držela kontakt a závody nebyly tak jednoznačné," uvedl trenér Pokorný. Bronzové medaile Barbory Sukové byly ze závodů na 400 polohovka, 400 a 800 kraul.

Stejně jako obě patnáctileté reprezentantky se probojovala do všech svých finále také Alena Füllsacková. „Ta mě překvapila ze všech nejvíc, protože u ní jsem považoval za úspěch už jen to, že se tam vůbec nominovala," dodal Pokorný. Čtvrtou účastnicí dorosteneckého šampionátu byla Denisa Gnolová.

plavani-2013-11 m

Příští víkend se poplave o tituly na seniorském šampionátu v Pardubicích, kde kromě dorostenecké trojice Holubová, Suková a Füllsacková budou Trutnov reprezentovat i dvě nejlepší plavkyně Aneta Pechancová a Martina Elhenická.

„S trenérem jsme se tentokrát rozhodli startovat pouze ve třech padesátkách. Netroufnu si říct, pro jaké umístění si jedu, kolik bude cinkat medailí nebo udělám osobních rekordů. Letní sezona byl do dnešního dne hodně rozpačitá, takže uvidíme, jak kvalitně se nám podaří vyladit a prodat odvedenou práci," poznamenala Aneta Pechancová, která měla smůlu v závěru přípravy, když se na tréninku zranila a poté, když začala znovu skočila do bazénu, tak onemocněla. „Trénink nebyl ideální, ale na těch sprintech by to nemuselo být tak znát," doplnil Pavel Pokorný.

Zdroj: logo Trutnovinky


Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965