Plavkyně Martina Elhenická je českou mistryní v dlouhé polohovce

Jednu medaili přivezli plavci TJ Loko FM Servis z národního mistrovství v pražském Podolí. Postarala se o ni Martina Elhenická v polohovém závodě na 400 metrů, kde při neúčasti olympioničky Závadové vyhrála systémem start - cíl v čase 5:02,74.
Další starty Martina proměnila ve finálovou účast. Kvůli třítýdennímu zranění a nerozzávoděnosti znamenaly pouze umístění pod stupni vítězů. Na 1500 metrů volným způsobem čtvrté místo, na 800 metrů volným způsobem páté a tři sedmá místa v závodech na 400 metrů volným způsobem, 200 metrů motýlek a 200 metrů polohově.

tn_M.Elhe

 

Smůlu a po dlouhé době mistrovství bez medaile zažila Aneta Pechancová. Ve sprinterských a velmi vyrovnaných závodech obsadila čtvrté místo na znakové a motýlkové padesátce. Pátá dohmátla v kraulovém sprintu, když zaostala za svými osobními rekordy. Šesté a sedmé místo obsadila ve znakařských závodech na 200 a 100 metrů. „Hrozně jsem medaili chtěla, ale nevyšlo to, dva závody jsem si prohrála svými chybami. Vrchol sezony jsem měla na Evropě a potom se mi už tolik nedařilo. Vlivem nemoci mi nevyšly poslední nominační závody na Olympiádu a teď tohle,“ řekla Pechancová.

Naopak premiéra na seniorském mistrovství se vydařila juniorským reprezentantkám. Kateřina Holubová dohmátla osmá na kraulové osmistovce a plavala další „béčková“ finále. Barbora Suková se v rozplavbách na 400 metrů polohově kuriózně dělila o osmé postupové místo do finále A. Nakonec po dohodě trenérů plavala finále B, které velkým osobákem vyhrála. Také Barbora úspěšně plavala další béčková finále.

tn_Kultova

„Vystoupení mladých splnilo účel při získávání zkušeností ve vícedenních závodech s finálovými starty a kompletní českou konkurencí. Hodnotím to pozitivně. Od těch starších jsme čekali více, ale né vše se musí podařit. Úspěchy v poslední sezóně jasně převažovaly a je otázkou jestli umístění těsně pod stupni vítězů je neúspěch. Na medaile jsme si, ale zvykli,“ hodnotil vystoupení plavců trenér Pokorný.

V odpoledních finálových blocích z trutnovských plavců startovali ještě Patrik Krause, Petra Havelková a Barbora Morávková. Dvakrát těsně (o jedno místo) za postupem do B finále dohmátla Kristýna Kultová, která si však tuto smůlu vynahradila ve „zmrzlé“ Vltavě, kam si společně s Petrou Havelkovou v polední přestávce „odskočily“ na závod v dálkovém plavání. Obě závod ve své kategorii vyhrály. Voda měla 13,6 stupňů.

 


Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965