Pomalá Ostrava. Plavkyně Pechancová zůstala od evropského limitu vzdálena

Zajet si první „rychlé“ závody letošního roku. S takovými úmysly nabraly před víkendem východní kurz (nejen) plavkyně TJ Loko FM Servis Trutnov. Druhý závod Českého poháru v Ostravě nabízel předposlední možnost, jak splnit limity pro blížící se mistrovství Evropy v Debrecínu. Ovšem severomoravské vody nevydaly žádný takový čas.
„Nebylo to nic extra jen v našem podání, výsledky stály všeobecně za nic,“ prohodila Aneta Pechancová. Jako nejžhavější trutnovské želízko plánovala pokoření maďarské hranice na kraulové padesátce, ale výkonem 26,87 zaostala o více než osm desetin. „Můj čas je na pytel,“ přiznala česká reprezentantka a dodala, že v tom trošku sehrála roli asi i její hlava. „Hodně jsme si tam o tom povídali. A že se plave pomalu, že je to malý bazén, že je velké teplo a voda studená a tak,“ usmívala se. I tak dohmátla třetí.tn_elhenicka

A třetí místo si odvezla z Ostravy také za 100 znak. Vítězství pak vybojovala na 50 motýlek. „Ale zase to bylo vítězství, které mně přišlo strašně úsměvné, protože tímhle časem, co jsem vyhrála, jsem přesvědčená o tom, že se na mistrovství republiky nebude brát ani medaile,“ poznamenala Aneta Pechancová. „Být dvakrát třetí a jednou první, to jako není špatné ale ty časy. Radši bych byla dvakrát osmá, kdybych šla v kraulu na hranici kolem šestadvaceti,“ doplnila.

Nejlepší plavecký výkon z party trutnovských plavkyň podala v Ostravě Martina Elhenická (752 bodů) v polohovém závodě na 200 metrů (2:22,90, kde skončila druhá za Barborou Závadovou, a stejné pořadí vydal bazén i na dvojnásobné trati. Třetí místo přidala osmnáctiletá gymnazistka v disciplíně 200 znak a finálové účasti ještě zaznamenala na padesátkách znak (6.) a kraul (7.). Kristýna Kultová doplavala čtvrtá na 200 motýlek, Kateřina Holubová sedmá na 800 kraul a Petra Havelková byla osmá na 100 motýlek.

Trojice Aneta Pechancová, Martina Elhenická a Kateřina Holubová ve čtvrtek odjíždí s trenérem Pavlem Pokorným na Slovensko. V Bratislavě se poplave Orca Cup, kde budou mít plavci poslední příležitost na splnění evropských limitů.

 


Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965