Plavkyně vstoupily do soutěže družstev nejlepším výkonem v republice

17 840 bodů je výkon, kterým se blýskly závodnice TJ Loko FM Servis Trutnov v úvodním kole MČR v plavání družstev. Aneta Pechancová, Martina Elhenická, Petra Havelková, Kristýna Kultová, Adéla Morávková, Kateřina Holubová a Barbora Suková nejenže ovládly oblastní kolo ve Vysokém Mýtě, ale do semifinále dokonce postoupily jako nejlepší z celkově dvaapadesáti zúčastněných družstev.
„Spokojení můžeme být nad očekávání. Je to výkon jako z našich nejlepších let, kdy za nás třeba ještě plavala Bety Řehůřková,“ poukázal na výborný výsledek trenér Pavel Pokorný a byl velmi rád, že se nepotvrdily jeho obavy před závodem. Trutnovské družstvo totiž nastoupilo bez Barbory Morávkové a Jany Zaplatilkové, které v loňském roce ještě tvořily stabilní část týmu, ale momentálně už jejich činnost v oddíle není tak aktivní. „Bára účast přesto přislíbila, ale onemocněla,“ upřesnil Pokorný.

tn_plavkyn2

Příležitost ukázat se v A-družstvu dostaly mladé naděje Kateřina Holubová a Barbora Suková. Obě závodnice ročníku narození 1998 chytily šanci za pačesy a byly to právě ony, kdo nakoply celý mančaft k velké jízdě. V zahajovací vysokomýtské disciplíně, 200 metrů prsa, zazářily velkými osobáky a Holubová si navíc vítězným časem (2:44,8) připsala krajský rekord ve čtrnáctileté kategorii.

Když tohle viděly tradiční trutnovské opory, Aneta Pechancová a Martina Elhenická, obě české reprezentantky vzápětí také pořádně přiložily ruce k dílu. „Ve všech svých startech podaly výborné výkony, výrazně lepší než v loňském prvním kole,“ těšilo trenéra Pokorného. Nejhodnotnější výkon ze závodnic Lokomotivy předvedla Aneta Pechancová na 50 kraul (26,3s - 742 bodů), Martina Elhenická na 800 kraul časem 9:03,9 zaostala o pár bodíků (738), druhou nejrychlejší dívku v této disciplíně porazila o 24 vteřin. „První kolo bývá specifické tím, že se plave ještě z velkých tréninkových objemů. Kvalitní výkony o to více potěší,“ poznamenal Pavel Pokorný a dodal, že velice slušně "zajely" jeho svěřenkyně i ve štafetách.

Semifinálové kolo se plave o víkendu 10. a 11. března v pražském Podolí. „Soupeře známe a postup do finále by pro nás neměl být naprosto žádný problém,“ prohlásil sebevědomě trutnovský kouč před souboji s týmy z Čech.

 

Trutnovské ozvěny

Martina Elhenická: „S holkami jsme, myslím, předvedly výkony nad očekávání. Káťa s Barčou to skvěle začaly na 200 prsa a my ostatní jsme se k nim postupně přidaly. Padlo i několik osobáků. U mě teda žádný. :-) Se svými výkony jsem celkem spokojená. Myslím, že 800 kraul byl dobrý, ani 200motýl nebyl špatný, ale od polohovek jsem čekala trošku víc. V semifinále musíme bojovat, abychom do finále postoupily z co nejlepšího místa.“

Petra Havelková: „Myslím, že jsme předvedly výkony nad očekávání. Skvěle jely Kačka s Barčou, které to výborně rozjely. A výborně plavaly i Marťa s Anet. Se svými výkony nejsem vůbec spokojená. Doufám, že na semi to bude lepší.“

Patrik Krause: „Jako družstvo jsme neměli ambice na postup, tak jsme jeli na závody, abychom si otestovali formu na začátku sezony. Já jsem ze svých výkonů rozpačitý, očekával jsem od sebe víc. Snad jen s výkony ve štafetě jsem byl spokojený. Tam jsme také vybojovali dvě třetí místa, ale v celkovém pořadí jsme byli pátí, za což může velká nevyrovnanost v našem týmu.“

tn_fandov

 

Výsledky 1. kola MČR v plavání družstev ve Vysokém Mýtě

ženy:
 1. TJ Loko FM Servis Trutnov A    17 840 bodů
 2. SC Plavecký areál Pardubice A  14 298
 3. Plavecký klub Hradec Králové   12 887
 ...
 4. TJ Loko FM Servis Trutnov B    11 592
10. TJ Loko FM Servis Trutnov C     6 501

muži:
 1. Delfín Náchod                  15 426
 2. SC Plavecký areál Pardubice    14 677
 3. PK Karosa Vysoké Mýto          12 987
 ...
 5. TJ Loko FM Servis Trutnov      11 776

 

Celkové výsledky 1. kola MČR v plavání družstev

ženy:
 1. TJ Loko FM Servis Trutnov        17 840
 2. Plavecký klub Slávia VŠ Plzeň    17 092
 3. Klub sportovního plavání Kladno  16 313

Michal Bogáň
Trutnovinky.cz
Ilustrační foto: Miloš Šálek, Vilém Fischl

 


Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965