Úspěšná sobota orientačních běžců

Celkem 16 medailí a 8 mistrovských titulů posbírali běžci Lokomotivy Trutnov během dvou závodů, které se konaly tuto sobotu. Dva závody během jednoho dne jsou vždy velice náročné. Navíc se jednalo o mistrovství východočeské oblasti na krátké trati a ve sprintu, a tak konkurence byla vysoká. Vítězové jednotlivých kategorií si vybojovali postup na MČR.

Dopoledne připravili pořadatelé z Pardubic krátkou trať v Horní Jelení. Šlo o běžecky velice rychlý a rovinatý terén. Počasí přálo a trutnovským orienťákům se dařilo. Již v tomto závodě vybojovali 6 medailí a 3 mistrovské tituly. V žácích zvítězila Eliška Zimová a Dominik Hanák, v nejstarší ženské kategorii pak s přehledem Stáňa Kutáčková. Druhé místo v dorostencích vybojoval Adam Kahoun před svým oddílovým kolegou Lubošem Wintrem, který se musel spokojit se 3. místem. Bronzovou medaili do sbírky přidala Majka Suková za pěkný výkon žákovské fáborkové trati.

 

Vyhlášní nejmladší kategorie - 3. místo Majka Suková

Po dopoledním závodě následoval přesun do centra Chocně, kde od 15 hodin startoval další mistrovský závod – tentokráte ve sprintu. Závodní prostor byl tvořen převážně městskou zástavbou, samotným centrem Chocně, ale i parky, nábřežím a místní továrnou. Odpoledne bylo ještě úspěšnější, medailová sbírka Trutnova se rozrostla o dalších 10 medailí a 5 vítězných titulů. Z vítězství se radovaly žákyně Majka Suková a Eliška Zimová, ve veteránkách potvrdila formu Stáňa Kutáčková. Zlatou vybojoval také dorostenec Luboš Winter a Pavel Ondrejček v kategorii příchozích. Na stupně vítězů dosáhli svými výkony i další. Druhé místo v mladších dorostencích získal Patrik Hašek, ve veteránech pak Jarda Krejčí. Třetí místo vybojovala Erika Kubíková v mladších dorostenkách, dále Martin Procházka v mužích a Marek Killar ve veteránech. Tyto závody, v rámci východočeské oblasti, byly pro Trutnov prozatím nejúspěšnější.

 


Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965