V Trutnově se bude hrát nejvyšší kuželkářská soutěž, zásluhou dorostenců

Trutnov - Ani se tomu nechce věřit, ale i v Trutnově - dokonce na dvoudráze - se bude hrát nejvyšší česká soutěž. Družstvo dorostu Lokomotivy se stalo účastníkem 1. kuželkářské ligy dorostu. „Je to další úspěch našeho mládí, klubu však přináší mimo radosti i dost velké problémy, zejména v zajištění kvalitního tréninku,“ říká trutnovský trenér Petr Holý.

kuzelky-2012-04_m

Dnes, kdy mají dorostenci k tréninku vyhrazeno pondělí, vychází časově možnost absolvovat maximálně 60 hodů. První liga se však hraje na 120 hodů a tomu se musí přizpůsobit i tréninkové dávky. „Osmnáctičlenný kolektiv jsme rozdělili na tři skupiny. Pro první ligu je vytipováno šest hráčů a hráček,“ sdělil Holý. Jsou to: Eva Kammelová, Petr Kotek, Marek Plšek, David Ryzák, Marek Žoudlík a David Chaloupka.
Jejich trénink předpokládá 3 až 4 hodiny na kuželně. Jak to ale udělat, když pro trénink celého družstva dorostu je vyhrazena doba od 13 do 17 hodin? „Budeme muset hledat další dny pro trénink. Vše však také závisí na rozvrzích hodin ve školách,“ naznačil kouč Petr Holý.
Druhá výkonnostní skupina se bude připravovat na turnaje Poháru mladých nadějí a Východočeský pohár mládeže družstev, v němž Trutnovští obhajují prvenství z ročníku 2011/2012. A ti nejmladší, kterých je momentálně osm, budou hlavně trénovat a ti zdatnější budou získávat zkušenosti v Lize neregistrovaných.
První utkání prvoligové soutěže sehraje trutnovský dorost v domácím prostředí se svým tradičním rivalem – dorostem Startu Rychnov v neděli 16. září. „Mezi osmi družstvy je naše jediné s dvoudráhou, za to nás nebudou mít soupeři příliš rádi, protože utkání trvá dvojnásobnou dobu oproti čtyřdráze,“ pronesl Petr Holý, který bojuje za výstavbu trutnovské čtyřdráhy.
„Připravujeme také schůzku s rodiči, kde je chceme požádat o pomoc v zajištění činnosti, zejména co se dopravy týče. Uvítáme i jakýkoli další spolupráci a sponzoring,“ dodal trenér trutnovského oddílu, který tento týden získal další ocenění za práci s mládeží. Marek Plšek a trenér spolu s dalšími sedmi mladíky z celé republiky byli pozváni na třídenní kemp do Dačic, který pořádá Česká kuželkářská asociace.


Zdroj: logo_Trutnovinky


Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965