Třetina kuželkářského titulu „patří“ Trutnovu


Trutnov - Hráči kuželkářského klubu SKK Primátor Náchod se stali již posedmé mistry České republiky. Možná to málokdo ví, že právě třetinu šestičlenného družstva novopečených šampiónů tvoří odchovanci kuželkářského oddílu Lokomotivy Trutnov - Roman Straka a Petr Holý mladší.kuzelky-2012-05_m

Oba své „učňovské roky“ prožili právě na stařičké trutnovské dvoudráze. Oba ještě za svého působení v Trutnově byli členy reprezentačních družstev, kde na sebe upoutali pozornost a přešli do „konkurenčního“ Náchoda se čtyřdráhou. „Gratulujeme náchodskému kuželkářskému sportu k dalšímu skvělému úspěchu a tím i oběma „našim“ hráčům. Jsme pyšní, že můžeme nadneseně říct, že třetina titulu přeci patří Trutnovu,“ uvedl Roman Kyncl, předseda kuželkářského oddílu TJ Lokomotiva Trutnov.

 

 

 

ÚSPĚŠNÍ TRENÉŘI

O takřka dvacetičlenný kolektiv mládeže kuželkářského oddílu TJ Lokomotiva Trutnov pečují již mnoho sezon dva trenéři – Ladislav Němec a Petr Holý.
Přestože to nejsou žádní mladíci (78, resp. 70 let),věnují spoustu svého času výchově nejmladší generace kuželkářského sportu v Trutnově a to bez jakýchkoli nároků na nějakou odměnu.

A dlužno ještě podotknout, že Ladislav Němec je stále aktivním a výkonným hráčem. Petr Holý se zase dal na funkcionářskou „kariéru“ a momentálně je opět šéftrenérem všech českých reprezentačních družstev a chystá se v květnu na své patnácté mistrovství světa do Bautzenu v Německu.

Na svém kontě se svými svěřenci mají velmi slušné výsledky. Připomeňme jen dvojnásobné prvenství v prestižním Východočeském poháru mládeže družstev,
jehož se účastní družstva jak z Královéhradeckého,tak Pardubického kraje.
Krásná umístění dosáhli žáčci Marek Plšek,David Ryzák a Petr Kotek v Poháru mladých nadějí, jehož se účastní více než 300 nadějí z celé republiky (skončili těsně pod stupni vítězů), Eva Kammelová dosáhla v roce 2011 na čtvrté místo ve sprintu na MČR dorostenek.

„To vše dokázali, bohužel, na 80 let staré kuželně Lokomotivy. A oni se právem ptají. Dožijeme se vůbec té tak dlouho slibované čtyřdráhy? Rádi bychom jim tímto poděkovali za jejich práci a popřáli jim pevné zdraví a trpělivost při výchově nastupující kuželkářské generace,“ sdělil Roman Kyncl.


Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965