Judisty Lokomotivy vyučoval na Slovensku maďarský olympionik

  
Tradiční prázdninovou výpravu na soustředění do slovenského Kolárova podnikli judisté Lokomotivy Trutnov. Třináct chlapců a jedno děvče si prožili třetí srpnový týden na tatami mezinárodním kempu.

judo-2014-34 m

„Na intenzivním judo kempu jsme trénovali se Slováky, Maďary a Rumuny dvakrát denně hodinu a půl," prozradil trutnovský kouč Robert Gottwald. Kromě profesionálních trenérů a mistrů Judo přijal pozvánku na kemp i druhý vicemistr světa, trojnásobný evropský šampión, sedmý muž z olympiády a několikanásobný mistr Maďarska - Daniel Hadfi. Ten vedl dva tréninky.

Ve středu dopoledne zaměřil svou pozornost na boj na zemi. Ukázal své osobní techniky držení, znehybnění, škrcení a páčení. Jejich způsoby využití, přechody a kombinace. Odpoledne se věnoval boji v postoji, kdy kladl důraz především na boj o úchop, vychýlení a okamžitý nástup do techniky. Dělal i kombinace.

Trénink Hadfiho byl také velkou inspirací pro trenéry Lokomotivy. „Předvedl nám průpravné cvičení a hry k jednotlivým technikám. Připomenul způsoby tréninku zaměřeného na obratnost, rychlost, sílu, vytrvalost a koncentraci judisty," přiblížil Robert Gottwald.

judo-2014-35 m

Trutnovští judisté si kromě bolavých svalů a únavy přivezli spoustu zážitků a nových přátelství s judisty ze zahraničí. Týdenní makačku chtějí zúročit již první zářijovou sobotu na mezinárodním turnaji v německém Fürstenwalde.


Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965