Judo - 24. 11. 2012 Vánoční turnaj mladších žáků, žákyň a mláďat

Medailové žně pro trutnovské judisty

Turnaj se opravdu vydařil. Z důvodu nemocí přijelo méně dětí, než jsme čekali. Což se nakonec kladně projevilo v organizaci a délce turnaje. Některé oddíly si libovaly, že se po dlouhých letech z Trutnova vrátí domů za světla. Ovšem konkurence byla veliká a úroveň turnaje vysoká. Celkem nastoupilo na tatami 124 závodníků (77 mláďat a 47 ml. žáků a žákyň).

judo-2012-30 m

Judisté Loko Trutnov na Vánočním turnaji spolu s trenéry R. Gottwaldem  J. Valentou

 

Trutnováci zažili "medailové žně". Turnaje se zúčastnilo sedmnáct reprezentantů Lokomotivy Trutnov. Celkem jsme vybojovali dvanáct cenných kovů - šestkrát zlato!!! dvakrát stříbro!! čtyřikrát bronz! A to nám ještě z důvodu nemoci, zranění apod. chybělo dalších šest borců.

Začněme u našich "judistických benjamínků". Pro některé jsme neměli kategorii věkovou, ani váhovou. Nechali jsme je tedy zápasit v rámci oddílového turnaje. Většina si tak prožila svou chvilku sportovního zklamání, ale i chvilku štěstí a dílčího úspěchu. S medailí na krku opouštěli turnaj: Petr Joudal - první místo. Martin Jedlička - druhé místo. Eva Krákorová - třetí místo. Petr Blahna - třetí místo.

Někteří benjamínci byli ovšem puštěni do "jámy lvové" a všichni si vedli na výbornou. Největším překvapením se stal Vladimír Šplíchal - druhé místo. Zvítězil nad Janem Janíčkem (Česká Třebová), Tiborem Kulichem (Slovensko) a podlehl jen Ondřeji Filipi (Pardubice). Vybojoval stříbro ! Vojtěch Vach - páté místo. Vítěstvím nad Martinem Nohejlem (Hradec Králové), postoupil do čtvrtfinále. Dále ovšem nestačil na zkušenější borce. Tobiáš Chmelík, Adam Bohutínský a Šimon Hendrych podlehli svým zkušenějším soupeřům, ovšem nenechali na tatami nic zadarmo.

Zkušení borci šli našim nováčkům, ale nejen jim, příkladem. Ukázali všem "jak se judo dělá".
Petr Kudrna - první místo. Ve své kategorii měl devět borců. Z toho pět vč. Petra, nominovaných na Přebor České republiky. Vítěstvím nad Dawidem Hyptou (Polsko), Otakarem Rezlerem (Semily) a Tomášem Rezlerem (Semily), vybojoval zlato !

 

 

Radek Gottwald - první místo. Ve své kategorii měl osm borců. Jako nejmladší přešel přes své soupeře Václava Šípa (Pardubice) a Jakuba Šimka (Jičín) do finále. Zde se potkal se zkušeným o dva roky starším rivalem Martinem Burianem (Pardubice). Zvítězil jedním pomocným bodem a vybojoval zlato !
Jan Lisý - první místo. Ve své kategorii měl osm soupeřů a oddílového kolegu Matěje Krčmáře. V utkání nad Lucií Zárybnickou (Turnov) a Eliškou Kopalovou (Jičín), využil lepší fyzické dispozice a postoupil do finále. Zde porazil Martina Procházku (Mladá Boleslav) a vybojoval zlato !

Matěj Krčmář - třetí místo. Bojoval ve stejné váhové kategorii s Janem Lisým. Měl ovšem o poznání těší los. Po měsíčním výpadku s vykloubeným palcem se ovšem vrátil na tatami jako pravý bojovník. Porazil Luboše Vavrdu (Hradec Králové) a do finále nepostoupil přes finalistu Procházku (Mladá Boleslav). V boji o třetí místo nenechal nic náhodě. Zvítězil nad Matoušem Kubiasem (Hradec Králové) a vybojoval bronz !
Ondřej Krákora - první místo. V kategorii měl rovněž osm borců. Díky Ondrovi rychlosti a pohyblivosti neměli šanci ani borci z velkých klubů. Bez zaváhání porazil Marka Szatmaryho (Hradec Králové) a Jakuba Strnada (Semily). Ve finále překonal Jonáše Velce (Hradec Králové). Vybojoval zlato !

Daniel Hrnčíř - první místo. V kategorii mladších žáků do 46kg narazil pouze na dva soupeře. Po dlouhé závodní pauze si vyzkoušel, že lze porazit i vyspělejší borce. V prvním utkání porazil zkušeného Němce Larse Aldrina se zeleným páskem. V druhém zápase Michala Lánského (Hradec Králové). Vybojoval zlato !
Vasil Janko - třetí místo. V kategorii ml. ž. do 55kg tři závodníci. Zadarmo nedal nic, ale na zkušenější soupeře nestačil. Bral bronz !

Antonín Lonk - páté místo. Po souboji s chřipkou nastoupil do turnaje, aby jako druhý reprezentant Lokomotivy Trutnov, doladil formu na Přebor České republiky 1.12. v Ostravě. Bojoval pětkrát. Zvítězil nad Richardem Doležalem (Pardubice).

Děkujeme všem kteří nás přišli podpořit. Skvělá domácí atmosféra, výborné perníky, buchty a koláče od maminek, přispěli k dobrému výkonu trutnovských judistů.

 

Další fotografie z vánočního turnaje v judu

 


Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965