Volejbalistky Lokomotivy odehrály republikové finále mladších žákyň


O uplynulém víkendu se mladé trutnovské volejbalistky zúčastnily 1. ročníku republikového finále, tentokrát v kategorii mladších žákyň. Finále se odehrálo ve sportovních halách v Praze na Chodově ve čtyřech skupinách o šesti účastnících. Zde se ve své skupině postupně utkaly s týmy PVK Olymp Praha B, SK Hlincovka, TJ Nový Jičín, TJ Veros Chomutov a VSC Zlín.
Trutnovačkám se v sobotu podařilo uhrát v základní skupině 3. místo, které jim zaručilo postup do skupiny o konečné 9. – 12. místo. Zde narazily nejprve na svého tradičního soupeře, hradeckou Slávii. Té podlehli smolně až v tiebreaku 1:2 a o konečné umístění si tak zahrály s týmem Kralup nad Vltavou, které porazily 2:0 a v celkovém pořadí 1. ročníku republikového finále obsadily 11. místo z 24 družstev. Výsledek je to celkem nečekaný ale vzhledem k předváděné hře v závěru letošní sezóny o to více potěšující, když si holky v praxi ověřily pravidlo, že hrát se dá opravdu s každým a bojovností a vůlí lze leckdy přehrát i silnějšího soupeře. Pro informaci, celkovým vítězem 1. ročníku republikového finále se nakonec stalo družstvo PVK Olymp Praha B.
volejbal-2014-02 m

Turnaje se účastnily v horní řadě zleva stojící: trenérka Oldřiška Jirásková, Kristýna Mrázková, Eliška Pavelková a Adéla Svobodová, v dolní řadě zleva: Anna Pavelková, Denisa Pavlíková, Hana Lánová, Nela Peichlová a Erika Javůrková.

O stejném víkendu se starší žákyně lokomotivy zúčastnily dalšího antukového turnaje, tentokrát hraného v Lanškrouně. Zde se utkalo celkem 20 přihlášených týmů a trutnovačky si oproti loňskému čtvrtému místu výsledkově o jednu příčku polepšily a tentokrát skončily na místě třetím.  Ve finálové skupině, kam se kvalifikovaly bezchybným sobotním výkonem, trochu doplatily na tradičně ospalé začátky prvních zápasů a kromě soupeřek také občas bojovaly s vlastní hlavou.
volejbal-2014-03 mV letošní sezóně to byl pro mladé trutnovská volejbalistky nakonec poslední antukový turnaj, když z kalendáře celkem nečekaně vypadla volejbalová Dřevěnice mládeže a trutnovačky tak nebudou moci obhájit svůj loňský triumf. Dívky se tak mohou plně soustředit na blížící se konec školního roku a s tím spojené zasloužené prázdniny.


Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965