Lokomotiva se přihlásila do Ženské basketbalové ligy

Výbor basketbalového oddílu při TJ Lokomotiva Trutnov, z.s. schválil přihlášku svého celku do Ženské basketbalové ligy pro ročník 2016/17. I v roce sedmdesátého výročí basketbalu v Trutnově tak bude v našem městě pokračovat nejvyšší soutěž. Po několika letech budeme startovat v ŽBL znovu pod hlavičkou TJ Lokomotiva Trutnov.

TJ Lokomotiva Trutnov převzala licenci na ŽBL převodem od společnosti BK - servis s.r.o. Zároveň získala od města Trutnov finanční podporu na zajištění startu v nejvyšší soutěži ve formě dvou dotací - jedné na úhradu závazků společnosti BK – servis s.r.o., druhé na provozní výdaje ligového týmu žen v roce 2016 pro sezónu 2016/17. Celková podpora je poskytována v obdobné výši jako v minulých letech a náš basketbalový oddíl si tohoto přístupu města ke sportu velice cení.

Po sezóně 2015/16 byla ukončena spolupráce s významným sponzorem trutnovského basketbalu společností KARA. Společnosti KARA je nutno za dlouhodobou podporu trutnovského basketbalu poděkovat, této spolupráce jsme si vždy velice vážili a jsme si vědomi, že bez této podpory by dosavadní úspěchy trutnovského basketbalu nebyly možné. Nyní nás čeká hledání nového partnera, kterého osloví naše vize příštího směřování trutnovského basketbalu. I přes omezené prostředky věříme, že náš nový a perspektivní celek, postavený zejména na trutnovských odchovankyních, bude důstojným účastníkem nejvyšší soutěže. Rádi bychom zdůraznili, že hospodaření ženského celku bude stejně jako v minulosti zcela oddělené od všech ostatních družstev i oddílů a že tedy v žádném případě nedojde v důsledku popisovaných změn ke zhoršení finančních podmínek pro sportování mládeže a ostatních oddílů Lokomotivy Trutnov.

Kromě ligové soutěže žen přihlašujeme do mistrovských soutěží ještě dalších 15 celků, z toho 13 mládežnických. Hned osm družstev bude bojovat v soutěžích republikových. Kromě ŽBL budeme startovat také ve 2. lize žen, muži budou pokračovat rovněž ve 2. lize a v ligové soutěži se představí i kadeti. V dívčích složkách budou juniorky, kadetky, starší žákyně i mladší žákyně hrát nejvyšší republikovou soutěž. I kvůli mládeži je velice důležité udržet nejvyšší soutěž v našem městě - ŽBL je podmínkou pro udržení statusu Sportovního centra mládeže. Ztráta SCM by znamenala odebrání dotací na přípravu hráček a na platy trenérů mládeže. Talentované hráčky z Trutnova a okolí by pravděpodobně odcházely do vzdálených větších klubů disponujících lepšími podmínkami a z dlouhodobého hlediska by se tak staly neudržitelnými i nejvyšší soutěže v mládeži. Zachováním nejvyšší soutěže ve městě, a také přihlášením 2. ligy žen, dáváme jasně najevo, že vlastní odchovankyně jsou do budoucna naší prioritou.

Věříme, že spojení trutnovského basketbalu pod TJ Lokomotivu, a hlavně sázka na patriotismus, vlastní odchovankyně či odchovance, bude novým odrazovým můstkem k nadějné budoucnosti trutnovského basketbalu. I nadále chceme být kvalitní reklamou našeho města, kterou trutnovský basketbal díky účasti v republikových, ale i mezinárodních soutěžích přináší. Vždyť i v letošním roce na mezinárodních mládežnických akcích typu Mistrovství světa či Mistrovství Evropy naleznou diváci v bulletinech zmínku o našem městě, naše hráčky startovaly v dresu Gymnázia Trutnov také na Mistrovství světa středních škol.

Zachováním nejvyšší soutěže žen navazujeme na úspěšné působení všech našich předchůdců a to jak těch, kteří první ligu pro naše město před jednadvaceti lety vybojovali, tak všech dalších, kteří po celá léta drželi úroveň převážně mezi špičkou českého ženského basketbalu. Chceme dostát naší výborné pověsti jednoho z nejkvalitněji pracujících klubů v České republice a věříme, že s pomocí dalších patriotů a příznivců trutnovského sportu se nám tento cíl podaří naplňovat.

Výbor basketbalového oddílu TJ Lokomotiva Trutnov

Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov