Trutnovské kurty vydaly postupující na republiku, domácí jednička slavila double

  
O možnost zajistit si postup na mistrovství České republiky mladších žákyň v tenise se od soboty do pondělí bojovalo na antukových dvorcích v areálu u řeky Úpy. Trutnovský oddíl pořádal Východočeský oblastní přebor. Turnaje se zúčastnilo 32 hráček, domácí klub měl ve hře sedm dívek.
simona 1 mNa nově zrekonstruovaných kurtech se z Lokomotivy konkrétně představily Simona Křepinská, Ester Köhlerová, Eliška Hrabalová, Aneta Martincová, Natálie Nývltová, Klára Melicharová a Daniela Hrudíková. V turnajovém pavouku se tak odehrálo i na několik zajímavých trutnovských soubojů.

Už v prvním kole se střetly Nývltová a Martincová. Po třísetové bitvě 6:3, 1:6, 6:3 se z postupu radovala Nývltová. Kromě Martincové skončil turnaj v úvodním zápase ještě pro Hrudíkovou, která podlehla Kunitsyně (Hradec Králové) 1:6, 0:6, a Melicharová nestačila na Peřinovou (Pardubice) 1:6, 1:6.

simona 2 m

Ve druhém kole zase proti sobě stály turnajová jednička Křepinská a Nývltová. Favoritka Simona svou oddílovou kamarádku vyprovodila z kurtu dvěma kanáry. Další dvě domácí tenistky v osmifinále, Köhlerová a Hrabalová, svoje zápasy zvládly, a tak ve čtvrtfinále mohlo dojít na jejich vzájemný duel. Z postupu mezi nejlepší čtyři se pak radovala Köhlerová po výhře 6:4, 6:1.

simona 3 m

A trutnovské obsazení mělo následně i jedno semifinále, kdy se právě Köhlerová pokusila vzdorovat Křepinské. Ta ale potvrdila, že je v klubu momentálně nejvýraznější Trutnovačkou a po setech 6:3, 6:0 postoupila do finále.

Turnaj se dohrával v pondělí. Nejdříve začal zápas o třetí místo, ve kterém nakonec po třísetovém boji Köhlerová podlehla Lašákové. Finále vypuklo od půl jedenácté a jednalo se o záležitost dvou nejvýše nasazených hráček. Soupeřkou Křepinské byla Nela Odehnalová, se kterou o den dříve slavila triumf ve čtyřhře.

Do finále lépe vstoupila domácí tenistka. Po zimní sezoně neoficiální krajská jednička a dvacátá hráčka celorepublikového žebříčku vyhrála úvodní set nečekaně hladce 6:0. Ve druhé sadě se dostala do vedení 3:0, ale pak zápas nabral úplně jiný směr. Převahu na kurtu i díky svému bekhendu získala o rok mladší tenistka z Hradce Králové a druhý set otočila na 3:6.

simona 4 m

Také v rozhodujícím třetím setu to nevypadalo s domácí hráčkou zrovna dobře, prohrávala 0:2, 2:4. Po vyrovnání na 4:4 jí Odehnalová opět odskočila a nad Křepinskou se vznášela hrozba odvracení mečbolů. K té však nedošlo a třemi vyhranými gamy trutnovská gymnazistka dotáhla set k vítězství 7:5.

„Přestala jsem myslet na stav, potom se mi povedlo pár míčů a začala jsem si zase věřit," poznamenala, co vedlo k rozhodujícímu obratu. Rozhovor s ní si přečtěte ZDE.

Finále trvalo přes dvě a čtvrt hodiny. Tenis v podání jedenáctileté a desetileté naděje nabídl spoustu hezkých a někdy i dlouhých výměn. Na obou stranách se střídaly emoce i slzičky. Mistrovství republiky mladších žákyň, kam si kromě finalistek zajistily postup i poražené semifinalistky, se uskuteční 5. až 10. července v Mostě.

simona 5 m

Výsledkový servis

DVOUHRA - čtvrtfinále:
Křepinská - Jansová 6:1, 6:0
Köhlerová - Hrabalová 6:4, 6:1
Jedličková - Lašáková 1:6, 4:6
Odehnalová - Smékalová 6:3, 6:4
semifinále:
Křepinská - Köhlerová 6:3, 6:0
Odehnalová - LašákovÁ 6:4, 6:1
finále:
Křepinská - Odehnalová 6:0, 3:6, 7:5

Oblastní přebor mladších žákyň
 
ČTYŘHRA - čtvrtfinále:
Křepinská/Odehnalová - Brabcová/Smékalová 6:1, 6:1
Lašáková/Jedličková - Peřinová/Škuligová 6:0, 3:6 (10)
Roháčová/Korencová - Svobodová/Jansová 6:4, 3:6 (10)
Kunitsyna/Köhlerová - Šimonková/Kubešová 6:1, 7:5
semifinále:
Křepinská/Odehnalová - Lašáková/Jedličková 7:5, 6:1
Kunitsyna/Köhlerová - Svobodová/Jansová 6:1, 6:2
finále:
Křepinská/Odehnalová - Kunitsyna/Köhlerová 6:2, 6:3


Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965