Na Mikulášské nadílce boxu domácí borci rozdávali K.O.

 
Trutnov - Plakáty zvaly na galaodpoledne, ale sobotní Mikulášska nadílka boxu, si v ničem nezadala s galavečerem. „Jsem maximálně spokojený a překvapilo mě, kolik lidí přišlo," potěšil pořadatele z BC Loko Karla Kubce zájem veřejnosti. V hale gymnázia profesionální a amatérský box sledovalo asi tři sta padesát diváků.
box-2015-6 mProgram byl složen z osmi zápasů, o jeden méně než se počítalo. Nejmladšímu trutnovskému boxerovi Josefu Nevečeřalovi (mladší bratr reprezentanta Pavla) se nepodařilo sehnat soupeře. Naopak tomu nejzkušenějšímu Martinu Mrázovi se protivník měnil hned dvakrát. Původně domluvený Jan Ištván dostal týden před zápasem zápal plic. Místo něj měl přijet Lukáš Skirca. V pátek (v deset večer) měl ale Karel Kubec telefon, že do Trutnova nedorazí. Zafungovaly tam prý nějaké tlaky třetí osoby.

Až v sobotu ráno na místě se tak Mráz dozvěděl, že v ringu se vlastně utká s Pavlem Šiškou. „Všechno jsem na něj musel předělávat, byl to navíc levák," prozradil domácí boxer, kterému před dvěma měsíci prasklo na noze svalové vlákno a celý říjen nemohl běhat. Jeho fyzička proto nebyla ideální. „V létě U Pěti buků to bylo lepší, příště budu snad líp připravený," cítil na sobě před zápasem mírnou nervozitu. „Bolely mě také záda, tak jsem se bál, aby to vydrželo," dodal.

box-2015-7 m

V souboji těžkých vah to ale poznat nebylo a taktika sestřelit Šišku co nejdřív mu vyšla už na začátku druhého kola. „Už v prvním kole byl nahulený, ale tam ho ještě zachránil gong. Věděl jsem od Piňona (trenér), že když po něm startuji, že chodí dost nízko a v tom druhém kole se mi ho povedlo trefit zvedákem do hlavy, když se zrovna ohýbal," popsal moment, jak soupeře dostal do počítání. Po dalším útoku už padl na zem. Trutnovský boxer zvítězil technickým K.O. a uzavřel velmi úspěšný večer z pohledů zástupců BC Loko.

V sedmi z osmi soubojů slavili vítězství. S porážkou se musel smířit jen Pavel Matějka, který nestačil na Ondřeje Rybu. V amatérském ringu výhru na body vybojovali Jakub Hatle nad Jiřím Bečvářem, Jano Krchňavý nad Vojtěchem Samkem i Pavel Nevečeřal nad Ernestem Linhartem. Domácí účastník letošního mistrovství Evropy po návratu z Ruska najel na mimosoutěžní objemový trénink, a tak se ve druhé půlce zápasu, který byl již odvetou, musel potýkat s tím, že mu odešly nohy. „Byla to super bitva, moc jsem si to užil, i když z plného tréninku ten výkon nebyl nic moc. Soupeř se dobře připravil, byl to těžší zápas než ten první," prohodil Pavel.

box-2015-8 m

V profiringu si pro své třetí vítězství v třetím zápase došel Ondřej Marvan. No, došel. Dalo by se to spíš nazvat boxerským sprintem. Romana Dvořáka knokautoval už v první minutě prvního kola. „Vyhrát zápas takhle rychle se mi ještě nepodařilo," pochvaloval si trutnovský thajboxer. Jakou jeho soupeř udělal chybu? „Určitě to, že se po prvním tvrdším úderu zabalil do dvojáku a přestal boxovat," všiml si Ondřej.

Speciální motivaci na Mikuláše měl Jakub Synek. V zápase s Petrem Fröhlichem si chtěl spravit chuť a napravit si reputaci po remíze s tímto soupeřem na letním galaodpoledni U Pěti buků. „Šel jsem do toho s tím, abych vyhrál před limitem, protože jsem na sobě nechtěl nechat tu nálepku, že remizuji s takovými soupeři. Tím nemyslím, že by byl špatný, ale já vím, že mám na to s takovými soupeři vítězit před limitem. A jsem rád, že se to povedlo tak, jak jsem si to představoval," pronesl domácí boxer.

box-2015-9 m

V prvním kolo se snažil Fröhlicha přečíst a pak chtěl postupně stupňovat svoje tempo. „Zápas jsem kontroloval, ale chtěl jsem to potvrdit tím, že to ukončím dřív," řekl Jakub. To se mu podařilo. I když až ve čtvrtém kole. „Měl jsem ho už načatého, a tak jsem čekal, až se mi odkryje," dodal. Po pravém háku šel soupeř k zemi, a přestože chtěl boxovat dál, rozhodčí zápas ukončil. Synkova rukavice udeřila docela tvrdě a Fröhlich byl po zásahu otřesený.

Aby byl výčet sobotních soubojů v ringu kompletní, je nutné ještě dodat, jak dopadla bitva Daniel Vencl a Rudolf Murko. Na body vyhrál Vencl. Pro Murka to byla již 76. prohra.

 


Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965