Stříbro a bronz

Boxeři Kubát a Stöhr prorazlili na šampionátu juniorské elity

Trutnov - Parádní práci odvedla v ringu na mistrovství republiky juniorů v boxu dvojice trutnovských ranařů. Na šampionátu v Kroměříži, kam eliminační souboje propustily z každé kategorie pouze osm nejlepších mladíků, získal Roman Kubát ve váze do 75 kg titul vicemistra republiky a Tadeáš Stöhr vybojoval ve váze do 60 kg bronzovou medaili. „Jsem maximálně spokojený. Jeli jsme si pro medaile," prohlásil trenér BC Loko Karel Kubec.
Zatímco Roman Kubát si svou účast mezi elitou českých nadějí vybojoval přímo, Tadeáš Stöhr musel čekat, protože byl jako první náhradník. Nakonec se však mezi provazy objevili oba sedmnáctiletí borci, ačkoliv Stöhr musel vyřešit ještě jeden problém. Aby se vešel do své váhy, potřeboval shodit jeden a půl kila. „Šli jsme do posilovny na pás a musel to vyběhat," prozradil trenér Kubec.

box-2013-01 m

 

V úvodním kole uspěli oba trutnovští boxeři. Roman Kubát měl za soupeře Poláka z Plzně. Ten ho chtěl hned zkraje rozhodit, ale instrukce zněly jasně: držet soupeře na distanc, kontrovat útoky tvrdou zadní, nepouštět se do žádných výměn a mít tak zápas pod kontrolou. Vše se ukázalo jako účinné a Roman zvítězil v prvním kole r.s.c. Proti Tadeášovi se do ringu postavil o hlavu vyšší českobudějovický Ziga. Trutnovský boxer byl ovšem výborně zabalený ve dvojitém krytu, držel si střed a zavíral soupeře u provazů, kde ho následně zasypával sérii úderů tak, že z toho byla výhra 13:8 na body.

Druhé kolo přisoudilo borcům z Lokomotivy soupeře ze severu Čech. Roman Kubát vyfasoval Draguna z České Kamenice. Boxer menšího vzrůstu i jiným stylem Romana nezaskočil. Opět se vyplatila taktika nepouštět si protivníka k tělu. Dragun se musel tlačit a kombinovat údery. Roman dobře pracoval tělem, až soupeř jednou vypadl z ringu. Hned v úvodu se Roman dostal do vedení o pět bodů, a přestože na konci třetího kola už oběma docházel fyzický fond, postup do finále si pohlídal. Do souboje o titul se naopak neprobil Tadeáš Stöhr. Ten ve svém zatím životním zápase nestačil na výrazně zkušenějšího Masorčiče z Ústí. Úspěch ale byl, že vydržel všechna tři kola.

box-2013-02 m

Před zahájením finálových bojů se sešel s mladými boxery šéftrenér reprezentace Vasil Larionov a soubojům o tituly pak přihlížel i profesionál Lukáš Konečný. Romana Kubáta čekala přetěžká bitva. Z druhé strany pavouka postoupil do finále favorit číslo 1, Marek Andrýsek. V prvním kole měl volný los, ve druhém svého soupeře vyřídil za deset vteřin a bohužel i finále nabralo rychlý spád. Roman sice nastoupil dobře, jenže velezkušený Andrýsek (112 zápasů, z toho cca 80 vítězných) ho nachytal v obraně a dostal ho do počítání. Při druhém počítání ještě v prvním kole rozhodčí zápas ukončil r.s.c.

„Druhé a třetí místo je skvělé, oba kluci získali velké zkušenosti. Zajímavostí je, že jsme byli na turnaji ze Středočeské oblasti nejúspěšnějším týmem," sdělil trenér Karel Kubec.

bo-2013-03 m

 

Zdroj: logo Trutnovinky


Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965