Trutnovská stopa na MČR v atletice. Běžec Červený byl dvakrát ve finále

Trutnov - Finálová umístění i osobní rekordy si přivezli trutnovští atleti z letošních vrcholných soutěží mistrovství České republiky. Seniorský šampionát sice proběhl bez účasti zástupců Lokomotivy, ovšem mezi juniory, dorostenci a žáky měl místní oddíl hned několik želízek v ohni.

atletika-2012-02_m

V juniorské kategorii závodila v Praze kladivářka Denisa Dvořáková. Loňská zlatá dorostenka se letos potýkala se zraněním, a tak její čtvrté místo lze považovat za velmi dobrý výsledek. Kladivo poslala do vzdálenosti 45,87 metru, když bronz jí unikl zhruba o půl metru. Na stejném místě soutěžili o mistrovské tituly i dorostenci. Mezi nimi Lokomotivu reprezentovali běžec Jan Pavel a výškařka Nikol Bošelová. Trutnovský vytrvalec v běhu na 3000 metrů obsadil 11. místo s časem 9:48,25. Ve výškařském sektoru skočila Bošelová 155 cm, což stačilo na devátou příčku.
Stadion v Olomouci o týden později hostil nejlepší české žáky, na Hanou zamířili z Trutnova čtyři. Jako první do boje zasáhly kladivářky - Daniela Nováčková, která skončila výkonem 35,45 metru na šestém místě, a Tereza Komínková, která  na šampionátu zaplatila nováčkovskou daň - třemi neplatnými pokusy. Smůlu si vybrala hlavně při svém závěrečném hodu, jelikož ten by byl jinak nejspíš medailový.
Ve skoku vysokém pak vstupovala do soutěže Lada Pejchalová s osobním maximem 160 cm. Trutnovské dívce se šampionát vydařil a domů odjížděla s výkonem o jeden centimetr lepším. Tato výška měla zároveň hodnotu bronzové medaile, ovšem Pejchalová na pokusy obsadila „až“ páté místo.
V pětatřicetistupňové výhni podal v Olomouci vynikající výkony i běžec Matěj Červený. Na šampionát se nominoval v disciplínách - 150 a 300 metrů. Jako první podstoupil rozběh na 300 metrů. Po opatrném startu ztrácel v cílové rovince na druhé postupové místo tři metry, pak ovšem zabral a vybojoval postup z druhého místa (o sedm metrů) v novém osobním rekordu 37,89. Tím si však zároveň zadělal na pernou neděli, druhý den ho totiž čekaly tři běhy.
Nejprve se postavil na start rozběhu na 150 metrů, aby z toho byl postup do finále na čas. O čtyřicet minut později startovalo finále běhu na 300 metrů. Z nevýhodné sedmé dráhy vybíhal Červený cílovou zatáčku na sedmém místě, ale pak opět předvedl skvělý finiš, kterým se posunul na čtvrté místo - v dalším vylepšeném osobáku na 37,51. V závěrečném finále na 150 metrů už neměl síly a obsadil osmé místo.
Na začátku července se také družstvo žen zúčastnilo třetího kola soutěže první ligy, ale stejně jako ve dvou předchozích kolech obsadilo poslední místo. V krajském přeboru mužů jsou Trutnovští na druhém místě.


Zdroj: logo_Trutnovinky

 


Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965