Vyhlášení nejlepších sportovců Tělovýchovné jednoty Lokomotiva Trutnov za rok 2017

Plavkyně Elhenická, výškařka Pejchalová, boxer Nevečeřal a ti další nejlepší z Lokomotivy

 

V devíti kategoriích ocenila největší městská sportovní organizace Tělovýchovná jednota Lokomotiva Trutnov své nejlepší členy za výkony a odvedenou práci v roce 2016.

tn vyhlaseni 1
Plavkyně Elhenická, výškařka Pejchalová, boxer Nevečeřal a ti další nejlepší z Lokomotivy
Čtvrteční společenskou akci v Uffu už popáté v řadě uváděla moderátorka Martina Adamů, která postupně na pódium zvala nominované sportovce od těch úplně nejmenších. Úvodní slovo patřilo také předsedovi Lokomotivy Petrovi Musilovi. S předáváním skleněných trofejí mu pak pomáhali místostarostka Hana Horynová, předseda sportovní komise Pavel Káňa a člen výkonného výboru Jiří Hauf.

Jako první si pamětní cenu odnesla Anna Kračmarová z oddílu cyklistiky, která vyhrála v nejmladší kategorii mláďat do 10 let. Mezi mládeží ve věku od 11 do 15 let zvítězil boxer Pavel Nevečeřal. Patnáctiletý reprezentant je zvyklý v ringu přijímat rány, ale v Uffu se při rozhovoru s moderátorkou musel vypořádat se zvídavými otázkami na tělo, jaké holky se mu líbí.

Naopak vítězka dorostenecké kategorie od 16 do 18 let, výškařka Lada Pejchalová, nemusela říct ani slovo. Její interview se odehrálo formou ukazování kartiček. Na pět dotazů měla pět odpovědí a každou směla použít jen jednou. A tak třeba na otázku, jestli má přítele, ukázala kartičku s nápisem Ne, neblázni! Odpověď - „Tohle tě fakt nemusí zajímat." - zase přiřadila k otázce, kam v létě pojede na dovolenou. Osmnáctileté atletce se v této anketě podařilo obhájit loňské prvenství.

tn Lada

 

Stejné jméno jako před rokem zaznělo při rozbalení obálky a přečtení vítěze i u nejlepšího sportovce v kategorii dospělých. A tím se stala plavkyně Martina Elhenická. Stejně jako v loňském roce však na vyhlášení chyběla, protože je zrovna na závodech v zahraničí. „Je fajn po roce obhájit toto ocenění a udělám všechno pro to, abych mohla bojovat o vítězství i příští rok," reagovala česká reprezentantka z norského Bergenu na triumf v nejprestižnější kategorii.

tn vyhlaseni 3

Z důvodu absence si vzápětí cenu nepřevzal ani ricochetista Jiří Herda, jenž byl vyhlášen nejlepším sportovcem v kategorii Masters (dospělí nad 40 let). Následovaly kategorie kolektivů. Mezi těmi mladšími zvítězila deblkanoe ve složení sourozenců Alva a Matouš Beierovi, ve starších nominovali trenéři pouze plaveckou štafetu žen, a tak prvenství patřilo kvartetu Martina Elhenická, Kateřina Holubová, Klára Šimánová a Dominika Brádlová.

Jediného kandidáta respektive kandidátku na ocenění nabídla i kategorie trenér, cvičitel a funkcionář. Už dvacet roků se trenérské činnosti v oddíle stolního tenisu věnuje Lenka Kalášková, která dosáhla v loňském roce jako trenérka velkého úspěchu tím, že družstvo starších žáků vybojovalo titul regionálního přeborníka. „Nejdůležitější jsou nohy a hlava," poznamenala, co potřebuje mít dobrý hráč stolního tenisu.

A pak už na řadu přišla závěrečná kategorie - Zvláštní cena. Tu si letos odnesly hned čtyři osobnosti trutnovského sportu. František Pilař, který zasvětil svůj život judu. Jaroslav Mošna, který trávil čas v plaveckém bazénu. Jaroslava Davidová, která propadla sjezdovému lyžování. A Šlechtislav Žalský, který za to umí vzít na silničním i horském kole.

tn vyhlaseni 4

Slavnostní ceremoniál by se samozřejmě neobešel ani bez doprovodných vystoupení, tentokrát byla v podání cloggingové skupiny Rodeo, která se připravuje pod Střediskem volného času Trutnov. První vystoupení se jmenovalo Duet Ice cream. Kateřina Kašparová a Denisa Zenglerová, které stepují šest a pět let, si představení připravily samy. O druhé zpestření programu se postarala větší skupina, jejíž vystoupení neslo název Dobro a zlo. Už zítra se trutnovští tanečníci zúčastní MČR v country tancích a cloggingu ve Znojmě.

Nejlepší sportovci Lokomotivy za rok 2016

mláďata do 10 let
Anna Kračmarová (cyklistika)
Vanda Stejskalová (plavání)
Terezie Bischofová (plavání)

mládež 11 - 15 let
Pavel Nevečeřal (box)
Šimon Brezáni (judo)
Jakub Pásler (plavání)
Veronika Hůlková (plavání)
Helena Blahová (plavání)
Matouš Beier (kanoistika)

tn vyhlaseni 51

dorost 16 - 18 let
Lada Pejchalová (atletika)
Matěj Červený (atletika)
Daniel Koblížek (kanoistika)
Jan Koula (lyžování)
Klára Šimánová (plavání)

dospělí 19 - 40 let
Martina Elhenická (plavání)
Jakub Synek (box)
Rudolf Bradler (judo)
Andrea Vacková (basketbal)

masters - sportovci nad 40 let
Jiří Herda (ricochet)
Pavel Bedlivý (ricochet)

sportovní kolektiv do 15 let
kanoistika - deblkanoe (Alva Beier a Matouš Beier)
plavání - štafeta žaček (Helena Blahová, Veronika Hůlková, Eliška Šutriepková a Radka Stoklasová)
atletika - družstvo starších žáků (Jiří Křivský, Marek Macourek, Robert Hurdálek, Jakub Žačok, Matouš Droščák, Drahomír Ježek, Petr Šantroch, Šimon Drašar, Matyáš Nývlt a Jakub Lád)

sportovní kolektiv dorost + dospělí
plavání - štafeta žen (Martina Elhenická, Kateřina Holubová, Klára Šimánová, Dominika Brádlová)

trenér, cvičitel a funkcionář
Lenka Kalášková (stolní tenis)

zvláštní cena
František Pilař (judo)
Jaroslav Mošna (plavání)
Jaroslava Davidová (lyžování)
Šlechtislav Žalský (cyklistika)

 


Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965