Přeboru České republiky mladších žáků v judu se účastnili dva judisté Lokomotivy Trutnov


Petr Kudrna v kategorii mladší žáci do 34 kg a Antonín Lonk  v kategorii mladší žáci +60 kg.
Naši závodníci se na Přebor ČR museli nominovat získáním bodů v kvalifikačních turnajích v průběhu roku. Jednalo se především o mezinárodní turnaje Českého poháru v Ostravě, Jablonci nad Nisou, Chomutově, Brně a Teplicích. Při těchto turnajích závodníci získávali potřebné body za vyhrané zápasy a umístění.

judo-2012-20.m

Zleva: Petr Kudrna, trenér. R. Gottwald, Antonín Lonk

 

Petr Kudrna nevynechal jediný z těchto turnajů. Celkem získal devatenáct bodů a jako desátý v pořadí ze čtyřiceti tří bodujících se nominoval. Do soutěže nakonec vstoupilo dvacet dva závodníků.
Kudrnu čekal hned v prvním zápase velmi těžký úkol. Porazit favorita, druhého nasazeného Marka Vlčka (Savada Polná). Vzájemná  bilance z předchozích turnajů 0:3 pro Vlčka. Po urputném souboji, rozhodl Petr Kudrna tento zápas jednu sekundu před koncem časového limitu. Díky technice ipon seoinage, zvítězil Kudrna 7:0. Tento zápas stál mnoho sil.

judo-2012-31 m

Podpořen prvním úspěchem, vstoupil do druhého souboje s tři a dvacátým nasazeným Otakarem Rezlerem (Judo Seddma Semily). Dosavadní vzájemná bilance 2:0 pro Kudrnu. Zdravé sebevědomí zde sehrálo svou roli. Kudrna aktivním způsobem boje dobýval celé dvě minuty svého soupeře. Díky technice tai otoši zvítězil 5:0.
Třetí zápas nastoupil proti našemu judistovi pátý nasazený Radek Rýpar (Judo Závišice). Ve vyrovnaném dvouminutovém souboji, zvítězil Petr Kudrna díky aktivitě jedním pomocným bodem 1:0. Výhra v dalším zápase znamenala finále. Ovšem prohra znamenala boj o třetí bronzovou příčku.
Petr do čtvrtého souboje nastoupil s loňským druhým více mistrem, dvanáctým nasazeným Tadeášem Čeřovským (SKP Judo Jičín) . Vzájemná bilance 0:3 pro Čeřovského. Kluci nejsou jen soupeři, ale i kamarádi. Do derby utkání vstoupili s vědomím, že jde o hodně. Zápas se vyvíjel velmi opatrně a takticky. Kudrna vycházel spíše z obrany a snažil se přejít do boje na zemi. Čeřovský se boji na zemi vyhýbal. V druhé části utkání nasadil techniku ipon seionage a zabodoval. Kudrnovi se nepodařilo skóre otočit a po dvou minutách prohrál 5:0 s pozdějším vítězem. Vyčerpaný se soustředil na poslední pátý zápas. Boj o bronzovou medaili !
Do pátého zápasu nastoupil s třetím nasazeným Lukášem Kremlou (Judo Teplice). Dvouminutový souboj Kudrna prohrál 5:0 a obsadil dělené páté místo. Skvělý výkon! K medaili chybělo málo!   

Antonín Lonk vstupuje do turnaje se čtyřmi body získaných v kvalifikačních turnajích. Jako čtrnáctý v pořadí z dvaceti bodujících. Ve váze nad šedesát kg nastoupilo devět borců. První zápas svedl Lonk se čtvrtým nasazeným  Jakubem Bártů (Sokol Dačice). Po pár sekundách se kontra technikou ujal vedení a získal pět bodů. Vzápětí na krátkou chvíli nasadil držení. Ovšem soupeř využil váhové výhody, přetočil se a nasadil rovněž držení. Jen málo chybělo Lonkovi k úniku. První zápas prohrál před časovým limitem 10:0.
V druhém zápase nastoupil proti našemu judistovi shodně čtrnáctý nasazený Pavel Čihůlek (DDM Chlumec nad Cidlinou). Ani zde se nepodařilo zvítězit.

 

 


Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965